Геодезическо заснемане [№1 в ценово отношение за София]

Геодезическо заснемане представлява максимално близко пресъздаване в планово и геометрично положение на околната среда посредством геодезически инструменти. Целта е да бъдат заснети и обработени впоследствие всички важни и характерни обекти, които реално са на терен – сгради, пътища, огради, шахти, растителност и други. Това става посредством точен геодезически замер от специализирани инструменти – тотални станции. Характерните обекти, посочени по-горе получават своето точно местоположение в пространството в три измерения (планово и височинно).

С получените данни от геодезическото заснемане може да се направи подробен и високоточен анализ на заснетото и да се оформи в подходящ формат – чертеж (геодезическа, геодезична снимка или тахиметрична снимка) или електронен файл (CAD, dwg). Получените чертежи може да бъдат ползвани от други специалисти – инженери и архитекти на фаза проектиране. Те не губят давност, докато не се случи значимо събитие, което да промени драстично пространството около обекта.

От изключителна важност за добрата реализация на проектирането е да намерите качествен инженер-геодезист, който да знае какво върши, да го върши с професионализъм и желание и най-вече да има необходимото модерно оборудване. Ние в геоуслуги може да свършим всичко това и да ни се доверите!

Съществуват следните видове геодезическо заснемане:

Геодезическо заснемане на имот за отрязаване на изменения в кадастъра (при делба или обединение, нова сграда)

Геодезическо заснемане на сгради с цел издаване на Удостоверение за търпимост

Геодезическо заснемане на терен с цел проектиране

Геодезическо заснемане на растителност

Геодезическо обезпечаване за нуждите на строителството - изготвяне на чертежи и документация

геодезическо заснемане геодезически услуги

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Valio Petrov
Valio Petrov
3 years ago

В надежда 2 имам два гаража дето не са както трябва. От общината ми казаха да си търся геодезист да ми ги заснеме и да си извада документ за търпимост. Колко ще струва?

Светла
Светла
3 years ago

Здравейте! Със съпруга ми си закупихме на търг имот във Възраждане. От общината ни искат геодезическо заснемане на дърветата в имота. Вие предлагате ли такава услуга? Кога мога да очаквам отговор от вас?

Ivo Mladenov
Ivo Mladenov
3 years ago

Имам няколко ореха в двора. От общината ми казаха, че трябва геодезист да дойде и да замери. След това ми искат документ по чл.19 зузсо. Правите ли такива неща?
Оставил съм си мейла и очаквам отгооовр