Трасиране имоти

Същността на трасиране е да се покажат с прецизност границите на даден имот, сграда или ограда в пространството. Това става посредством модерни геодезически инструменти – тотална станция или GNSS приемник и КВАЛИФИЦИРАН ГЕОДЕЗИСТ, които определят с голяма точност местопложението. По този начин ние Ви гарантираме сигурни резултати като заставаме с името си зад действията си.

Ако формата на Вашия имот е правоъгълник (в повечето случаи), то ние ще забием във всеки един от ъглите му колче и така Вие ще знаете във всеки един момент границата си.


  • Трасиране на имот

Необходими документи: документ за собственост (копие) и скица. Може да ви дадем точното местоположение на Вашия имот спрямо кадастралната карта, регулационните планове или контур на земеделска земя.

Цена: 300 лв до 4 определящи точки + протокол за трасиране (в рамките на гр. София) или 240 лв. за посещение и по 20 лв. на точка/колче;

При цената на трасиране, а и като цяло на геодезическите услуги, имайте предвид следните фактори: реален процент годишна инфлация 25-30%; цена на литър гориво – 3.00 лв, минимална работна заплата от 2023 . Това неминуемо води до верижно поскъпване и в крайната цена на предлаганите услуги!

При повече от 4 точки – цената се договаря предварително!

Въз основа на протокола за трасиране, издаден от правоспособно лице и забитите колчета Вие може да поставите паянтова ограда.

Когато за населеното място няма одобрена кадастрална карта или по документ за собственост притежавате УПИ (урегулиран поземлен имот), трасирането се извършва въз основа на кадастрален (регулационен) план, който се поддържа от съответната община. За целта трябва да се отиде до съответната община и да се заяви извадка от действащия план. Тогава цената е различна!

трасиране на имот ограда забиване на колове


  • Трасиране на сграда

Необходими документи: скица и проект

Цена: до 5 точки – 300 лв, за всяка следваща – 20 лв.

трасиране на сграда забиване на колчета


  • Трасиране на земеделска земя

Необходими документи: скица от поземлената комсия или от кадастъра

ЗАЯВЕТЕ ЦЕНА

ЗАБЕЛЕЖКА:

При ценообразуването трябва да сте наясно, че влияят следните фактори – достъпност до имота, сложност на изпълнение, срок на изпълнение, квавлификация и качество на геодезиста, модерна и точна апаратура с която да бъде осъществена поставената от Вас задача.

 

3 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Пламен Петров
Пламен Петров
5 years ago

Искам да ми се забият колчета, за да видя къде ми се пада имота. Извършвате ли геодезически услуги на територията на гр. Радомир и околните села?

Димо
Димо
3 years ago

За 10 точки колко пари ше ми вземете, местото е нива до Вакарел. Моля пишете ми!

Ина Александрова
Ина Александрова
3 years ago

Здравейте, чухме се с вас и по телефона, но за по-сигурно ще може ли да дойдете спешно утре да трасирате имота в Божурище? Сключих предварителен договор и искам да съм сигурна, че ще закупя това, което е по документ

Ина Александрова
Ина Александрова
3 years ago

Супер много ви благодаря за професионлната работа и че ми влязохте в положение. От моя страна имате човек, който навсякъде би ви препоръчал! Останете живи и здрави

Теменужка Кличева
Теменужка Кличева
1 year ago

Интересувам се от цената за трасиране на имот 3 декара в квИлиянци община Надежда

Димитър Шербетов
Димитър Шербетов
1 year ago

Здравейте,
Закупих една виличка с двор 680кв.м във вилната зона над с.Герман ( терасите-кариерата) нямам ограда от към единия ми комшия, никога не е имало.
Бих искал да разбера в присъствието на комшията ми къде точно минава границата за да изградят ограда.
Имам скица и нотариален акт на имота

Анна Алексиева
Анна Алексиева
1 year ago

Здравейте имам регуляема земя в Сифия(Наследствена).
Мисля ,че съседите са превзели 150кв/м.
Бих желала да я измерите в случей,че са в моя имот каква е процедурата !?
Благодаря !

Ани Александрова
Ани Александрова
3 months ago

Имота е в регулация, има 8 точки. Каква ще бъде крайната цена за трасиране на ограда?