Проверка на имот в кадастъра | Справка Кадастър София

Една от най-търсените справки в нашия сайт е проверка на имот в кадастъра. В това няма нищо сложно и не се изискват специализирани знания. Трябва само да разплоагате с достъп до интернет и устройство (мобилен телефон, таблет, настолен компютър), с което да видите нужната Ви информация.

Начални стъпки при локализирането и проверка на имота в системата на кадастъра:

  • Трябва да разполагате с данни за обекта в кадастъра. Под обект се разбира – поземлен имот, сграда, СОС (самостоятелен обект на собственост) – апартамент, ателие, магазин, гараж, паркинг и др.
  • Тези данни са налични и са описани в документа за собственост – нотариален акт;
  • Дори и да нямате нотариален акт пред себе си, достатъчно е да знаете точният адрес на имота

Теоретично-нагледният пример, който ще разгледаме ще бъде за сградата на ЦУМ. Влизате в интернет сайта на АГКК – Кадастрално-административна информационна система

В панела карта в секцията бързо търсене може да напишете идентификатора на имота/сграда, който е от нотариалния акт. В нашия случай това е 402.130.1;

проверка на имот в кадастър софия снимка 1

 

Ако не разполагаме с идентификатор, то можем да намерим това, което ни интересува и по точен адрес. В нашия случай – за Област – София (столица); Община – Столична и Населено място – София. Знаем, че ЦУМ се намира на бул. „Мария Луиза“ №2

проверка на имот в кадастър софия снимка 2

 

След като сме локализирали етажа, на който би трябвало да се намира нашия обект (за  целите на този урок това ще бъде магазин) виждаме, че след направената проверка, в южния край на сградата, на първи етаж няма нанаесени магазини.

проверка на имот в кадастър софия снимка 2

Какво следва от тук насетне? – свързвате се с лицензиран геодезист по ЗКИР (каквито сме ние) и заявявате услуга – проект за промяна на кадастралната карта – в случая нанасяне на магазин.

Примерът, който сме посочили е чисто инфромативен. Начинът за локализация на обекти е еднакъв и може да се приложи и за жилищни сгради.

Съветът ни е да се свържете с нас за безплатна консултация на професионално ниво, за да Ви спестим излишно губене на време и лутане.ЗАЯВЕТЕ ЦЕНА 

Ако след направената проверка на имот в кадастъра, имотът Ви е нанесен и фигурира , то Вие може да заявите издаване на сехма/скица в сайта, но задължително условие е да притежавате КЕП – квалифициран електронен подпис.

ЗАЯВЕТЕ ЦЕНА

 

 

3.3 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments